Hakkımızda

https://aliagabagyurduosb.org.tr/wp-content/uploads/2023/04/kurucumuz.jpg

Matlı Şirketler Grubu Hakkında

Matlı Şirketler Grubu’nun 60 yıla yakın bir süredir devam eden tarım ve hayvancılık alanındaki tutkusu, Ömer Matlı’ın 1965 yılında Bursa’nın Karacabey ilçesinde soğan ticareti yaparak iş hayatına atılmasıyla başlıyor. 1970’lerin başında hayvan ticaretine ve buna paralel olarak mandıracılığa geçen Ömer Matlı, bu işlerde elde ettiği başarıların getirdiği ticari itibarı ve birikmiş sermayesi ile birlikte çeltik işine girdi ve 1980 yılında kurduğu çeltik fabrikasıyla sanayiciliğe adım attı. 1986 yılında hayvan yemi üretmeye karar verdi. Bu yatırım kararı, 1988 yılında Karacabey’deki fabrikada saatte 10 ton süt ve besi sığırı yemi üretilerek gerçekleşti. Bu fabrikaya ek olarak 1992 yılında bölgenin ilk modern mısır kurutma tesisi eklendi. 1995 yılında Ömer Matlı’nın vefatı ile bayrağı devralan Özer ve Önder Matlı, şirketin yatırım faaliyetlerine hız kesmeden devam etti.

Bugün, yem üretiminde Türkiye’de birinci sırada olan, yumurta üretiminde ise Karacabey’deki 785.000 adet civciv ve 2.150.000 adet tavuk kapasitesiyle Türkiye’nin ilk 5 üreticisinden biri olan Matlı, 2010 yılından beri perakende sektöründe. 2022 yılında gruba kattığı ve günlük 1.500 ton çiğ süt işleme kapasitesiyle Türkiye’nin ilk 5 üretim tesisinden biri olan Susurluk’taki Yörsan tesislerinde ürettiği süt ve süt ürünleriyle büyümesini sürdürüyor. Matlı,besin değeri yüksek ürünleriyle protein ihtiyacının karşılanmasında tüketicilerin birinci tercihi olmayı hedefliyor.

2023 yılında Keskinoğlu’nun da gruba katılmasıyla beyaz et sektörüne de giriş yapan Matlı, 125.000 m² kapalı alana sahip 10 farklı lokasyonda toplamda 104 adet kümeste üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Akhisar’daki Avrupa standartları sertifikalı 3 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde günlük 3 milyon adedin üzerinde yumurta ve 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesi ile 170 farklı çeşit ürüne sahip Keskinoğlu, ileri işlem tesisinde yıllık 30 bin ton üretim yapıyor.

Yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor, 2,5 milyon adet yarka yetiştiriyor. Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre tavukçuluk kuruluşu olma özelliğini taşıyan tesiste, Keskinoğlu’nun butik alt markası olarak 2005 yılında üretilmeye başlanan Ravika zeytinyağı, 12.800 m²’lik kapalı alan üzerine kurulu tesiste, günlük 30 ton kapasiteyle üretiliyor.

8 sektörde 19 şirketi, 16 markası, 2 Ar-Ge Merkezi, 10 binden fazla tedarikçisi, 6 bini aşkın çalışanı ve 81 ilde 1000’e yakın bayisiyle ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Matlı, yem üretiminde Proyem şirketiyle İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 117. sırada yer alıyor. Yem üretimi için son yatırımını Diyarbakır’a yapan Matlı, 10. yem fabrikasını ise Niğde’de açmaya hazırlanıyor. Tesislerinde kurulu 15,2 MW gücündeki güneş enerji sistemleri (GES) sayesinde, yılda 25.320.893 kWh enerji üretip, enerji ihtiyacının %20’sini temiz enerjiyle karşılıyor.